LUPTA! DOAR ASA VEI REUSI!

Colin Powell, în timpul campaniei electorale de acum cativa ani, a declarat: sa candidezi ca presedinte, trebuie sa ai un „foc în inima!” Un entuziasm pe care sa nu-l pierzi niciodata! Ce adevar maret! Numai acei în a caror inima nu se stinge focul, vor reusi. Într-un anume sens „Mama Tereza” a fost o ambitioasa. La fel a fost si „Martin Luter King, jr. Nimeni nu va reusi sa realizeze ceva important si sa aiba o contributie majora în mijlocul acestei lumi, fara o doza de ambitie. În anul 1858, într-o familie bogata din New York, s-a nascut un baietel plapnd. Pe langa faptul ca avea vederea slaba, acesta mai suferea si de astm. Boala lui era asa de severa, încat uneori nu reusea sufland, sa stinga o lumanare. Cu toate acestea, el areusit sa ajunga unul dintre cei mai influenti oameni ai planetei. La varsta de 11 ani, tatal lui Theodore Roosevelt, l-a încurajat spunandu-i: „Învatand ca sa-ti dezvolti intelectul nu-i deajuns! Trebuie sa faci ceva si pentru întarirea fizicului tau!” Theodore, ascultandu-l a efectuat mii de ore de antrenament, ridicand greutati si lovind în sacul de box.

Pastrand aceeasi determinare, a intrat în viata politica în care a înaintat rapid. La varsta de 23 de ani a fost ales în legislatura New Yorkului. La 28 de ani a candidat ca primar al aceluiasi oras. A fost înalt comisar al serviciilor Civile, în timpul a doi presedinti ai SUA. A fost apoi presedintele departamentului de politie din New York. La varsta de 40 de ani a fost decorat erou national, în calitate de conducator al cavaleriei din timpul razboiului Americano-Spaniol. În urmatorii ani dupa cest razboi a fost guvernator al New Yorkului, vicepresedinte si presedinte al SUA. În anul 1905, Theodore Roosevelt a primit premiul nobel pentru pace, datorita eforturilor sale depuse pentru încheierea razboiului ruso-japonez.

Apropo: Roosevelt, era mic de statura. Avea numai 1,72 m înaltime. Putem spune ca nu a fost un om mare datorita staturii fizice, ci a fost mare datorita staturii sale intelectuale si a abilitatilor personale. El a avut un foc launtric, care l-a motivat sa mearga înainte în ciuda împotrivirilor, din toate aceste slujiri pe care le-a împlinit.

Ce ambitie te anima? ce ti-ai propus sa realizezi? Pentru ce esti gata sa perseverezi, fara sa obosesti? Vei atinge ceea ce ti-ai propus, numai daca focul launtric al inimii tale, nu se va stinge.

Anunțuri

Despre Marius

Imi place sa daruiesc si de aceea sa ofer si celorlalti, oportunitatile pe care eu le-am primit.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s